Results 1 to 7 of 7

Thread: Need help

  1. #1
    Registered User repda503's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Portland, OR
    Posts
    164

    Need help

    Just got my beast about a week ago after rebuilding the trans. While I was working on that I tuned the ECU with Stage 1 Viper. Curious if the below codes are due to timing? I added some octane boost and ill use it for a couple full tanks of gas and see if error codes come back. Any help from people with Viper?

    16985 - Internal Control Module
    P0601 - 008 - Memory Check Sum Error - MIL ON
    17738 - Knock-Control: Cylinder 6
    P1330 - 001 - Regulation Limit Exceeded - Intermittent

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    612
    I cannot help with the codes but you may check with Viper directly. Rumor has it they have good service.
    2003 Daytona/Silver RS6

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Pittsburgh, PA area
    Posts
    1,248
    There must be an issue with the flash they gave you. Did you send your ECU to them or did you or someone else flash your ECU?
    2010 GTI - 2004 Silver S4 Avant 6MT w/ 2.7T conversion
    2012 Q7 TDI S-Line - 2007 A3 3.2 S-Line
    1977 Honda CBR 750-F2 Super Sport -> cafe racer project on the mothballs

  4. #4
    Registered User repda503's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Portland, OR
    Posts
    164
    I shipped it to them. I emailed Rich and am waiting for a response. Hopefully he can help out!

  5. #5
    Registered User ttboost's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    CT
    Posts
    2,456
    yeah..check sum errors are usually flash related...
    2013 Audi S8

  6. #6
    Registered User Elevens's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Plantatation Florida
    Posts
    662
    Quote Originally Posted by repda503 View Post
    I shipped it to them. I emailed Rich and am waiting for a response. Hopefully he can help out!

    He'll definitely get to the bottom it. Looks like an ECU issue for sure. Either a corrupt flash, something got loose in Transit or bad connection resulting in low ECU voltage. Hope you get it straightened out..................
    03 RS6, VIPER ECU, MTM TCU, Milltek Full Catless Non Res setup from Turbos to the boxes(ROAR'S), H&R Coilovers, Hotchkiss ARB's, 19x10's with 275-30-19 PSS's at each corner, Kenwood 9960 Head unit, V1 Radar Locator. 517 Trans Rebuild, ScrollProducts Turbo Rebuild.

  7. #7
    Registered User repda503's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Portland, OR
    Posts
    164
    Rich is proving once again his outstanding customer service. He is going to ship me a new ECU free of charge with express shipping and see if it fixes things. If all goes well I'll give him back my old one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •